Hiçbir şey ayağınıza gelmez; en azından iyi olan hiçbirşey. Herşeyi gidip almanız gerekir.
Üsküdar Valide Sultan Gemisi'nde GLUTENSİZ HAYAT programı düzenlendi..

Bu haber Üsküdar Belediyesinin uskudar.bel.tr ve Milliyet Gazetesinin milliyet.com.tr de çıkan Valide Sultan Gemisinde Glutensiz Hayat konulu haberlerinden alıntıdır.

ÜSKÜDAR VALİDE SULTAN GEMİSİ’NDE GLUTENSİZ HAYAT PROGRAMI DÜZENLENDİ..

Üsküdar Belediyesi bir ilke daha imza atarak Glutensiz Hayat Derneği ile birlikte “Gluten Yok Hayat Var”diyerek Boğaz turu düzenledi.

24 Mart cumartesi akşamı Valide Sultan Gemisi’nde düzenlenen programda Çölyak Hastalığına dikkat çekmek ve glüten duyarlılığının farkındalığı oluşturulmak istendi.

Yaklaşık 300 çölyak hastası ve ailesinin katıldığı Boğaz turunda Glutensiz Ada firması çiğköfte, tatlı ve glütensiz rol ekmek ikramında bulundu.

Üsküdar Belediyesi Aşevi’nde iki çölyaklı annesi ve bir çölyaklının gözetiminde, Boğaz turuna katılacak olanlar için et ve nohutlu pilav pişirildi.

Gemide organize edilen programa Üsküdar Belediye Başkan Danışmanı Ali Çiçek’in yanı sıra dernek üyesi çok sayıda vatandaş ve ailesi katıldı. Gemiye binen Ali Çiçek’in teşekkür konuşmasının ardından sahneye çıkan dernek yetkilileri çölyak hastalarının glutensiz gıdalar tüketmesi gerektiğine dikkat çekti. Yapılan protokol konuşmalarının ardından gemide bulunan vatandaşlara glutensiz gıdalardan oluşan yemekler ikram edildi. Program sonunda geleneksel müziklerle vatandaşlar dans ederek doyasıya eğlendi.

“Şu ana kadar 200 bine yakın vatandaşımızı gezdirmiş olduk”

Valide Sultan Gemisi’nden bahseden Üsküdar Belediyesi Başkan Danışmanı Ali Çiçek, “Gemimiz malum 6 aylık bir mazisi var. Şu ana kadar 200 bine yakın vatandaşımızı gezdirmiş olduk. Bu gemimizle aynı zamanda nişan, nikah, düğün gibi merasimler de oluyor. Yurtiçi, yurtdışından gelen bütün misafirlerimizi gemide 3’üncü köprüye kadar götürüyoruz. Orada güzel bir “selfie” yaparak tekrar sahile, bizim limana yaklaşıyoruz” dedi.

“Glutensiz hayat çok zor bir hayat, hiç kolay değil”

“Glutensiz Hayat” adlı programda konuşan aile hekimi uzmanı Hakan Boz, “Glutensiz hayat çok zor bir hayat, hiç kolay değil. Bunu başta çocuklarımız yaşıyor. Başta siz aileler de yaşıyorsunuz. Herkes bu zorluğu yaşıyor. Bunları kolaylaştırmak bizim görevimiz. Bunu beraber başaracağız. Yola beraber çıktık. Bundan sonra daha güçlü devam edeceğiz bu yolculuğa. Annelere, babalara, hepimize bir görev düşüyor. Lütfen sizden rica ediyorum, çocuklarınızı mutfağa sokun. Çocuklarınızı pazara götürün. Onlara bu hayatı öğretmek zorundayız. Kendi başlarına kalacaklar. Her şeyi onlara biz yapamayız, yapmamalıyız” ifadelerini kullandı.

Glutensiz Hayat Derneği Başkanı Tülin Ünal “Belki de Türkiye’de ilk defa glütensiz bir Boğaz turu yapılıyor. Burada olmamız tarihi bir an aslında. Aramızda farklı illerden destek için gelen çok önemli misafirlerimiz var, onlara ve gelen tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Çölyak teşhisi aldıktan sonra, evleri dışında güvenle beslenmekte zorlanan insanların farkına varılması ve bu gemide özgürce bu imkana kavuşmaları hepimizi çok mutlu etti. Üsküdar Belediyesi’ne bize bu özel imkanı sağlayan Sn.Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen’e çok teşekkür ediyoruz. Belediye Sosyal Hizmetler görevlileri Mustafa Bey ve Özlem Hanım’a, aşevinde, Valide Sultan gemisinde bizler için emek veren herkese çok teşekkür ediyoruz.  İyi ki Üsküdar var, iyi ki hepimiz burada bir aradayız.” şeklinde konuştu.

Çölyak Hastası Özlem Atağ “karın şişliği şikayetlerim vardı ve sürekli istifra ediyordum. Yıllardır bu şikayetleri kabullenemiyordum. En sonunda kabullenip doktora gittim ve endoskopi yaptırdım. Dokuz ay önce teşhisim konuldu. Bunun üzerine diğer hastalara yardımcı olabilmek adına videolar çekmeye başladım. Glutensiz Hayat Derneğine ve Üsküdar Belediyesi’ne bugün bizi burada ağırladıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Müzik eşliğinde Boğaz turu yapan çölyaklılar ve aileleri İstanbul’un eşsiz Boğaz manzarasında fotoğraf çekmeyi de unutmadılar.

Glutensiz Hayat Derneği yönetimi olarak Üsküdar Belediye Başkanı Sn.Hilmi Türkmen’e, Sosyal Hizmetler Müdürü Öznur Hanım ve Mustafa Bey’e, Aşevi ve Valide Sultan Gemisi çalışanlarına, Basın ve Halkla ilişkiler görevlilerine bu güzel akşamı bizimle paylaşan üyelerimize, misafirlerimize, ana sponsorumuz Glutensiz Ada’ya çok teşekkür ediyoruz.

Ayrıca ilk baskısını Maltepe Belediyesi’yle birlikte yaptığımız ve Prof.Dr.Turgut Göksoy’un katkı sağladığı, Dernek Başkanımız Tülin Ünal’ın derlediği “Çölyaklının El Kitabı” nın yeni baskısını yapan ve gecede dağıtan Üsküdar Belediyesine bir kere daha çok teşekkür ediyoruz.

35.175.191.168