Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği Çölyak Work shop u düzenledi..

http://www.habertrak.com.tr/colyak-workshop-etkinligi-duzenlendi-h30807.html alıntıdır.

“Duy, Dinle, Destekle”

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Trakya ve Sağlıklı Yaşam Derneği işbirliği ile “Duy, Dinle, Destekle” isimli Çölyak Workshop etkinliği düzenlendi.

Namık Kemal Üniversitesi Yaşam Merkezi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mutfak alanında gerçekleşen etkinliğe Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz, Glutensiz Hayat Derneği Başkanı Zehra Tülin Ünal, Namık Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği öğretim görevlileri, öğrencileri katıldı.

“ÇÖLYAKLA YAŞAMAK ZOR VE PAHALIDIR”

Etkinlikte konuşan Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz “Sizlere 25 yıl bilmeyerek ve son 6 yılda tanı almış bir Çölyak hastası olarak seslenmek istiyorum. Çölyak arpa, buğday, çavdar ve yulafta bulunan gluten adlı proteinin ince bağırsak üzerinde yaratmış olduğu ve ömür boyu süren hassasiyettir. Çölyak bugün toplumun birçok üyesi tarafından bilinmeyen fakat başına gelince onunla yaşamayı yaşam şekli haline getirdiği bir hastalıktır. Tabi çölyakla yaşamak zor ve pahalıdır. Bugün burada görünüş olarak küçük ama gelecek nesiller için büyük bir adım gerçekleştirmekteyiz. Görünüş olarak biz de sizler gibi olsakta çölyak hastaları direnç ve sağlık açısından hayata bir sıfır geride başlıyorlar. Bu durum üzücü olsa da glutensiz beslendiğimizde sizler kadar sağlıklı oluyoruz. Bunu söylememizin nedeni de burada gerçekleştirdiğimiz uygulamanın çölyak hastaları için önemini vurgulamaktır. Etkinliğimizin gelecek nesillerin gidip gönül rahatlığıyla bir şeyler tüketebilecekleri yerlerin yapılabileceğinin bir fragmanı olarak düşünün.” dedi.

Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği, Glutensiz Hayat Derneği, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık İşleri Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığıyla birlikte, Glutensiz ADA ve İreks A.Ş.nin sponsorluğunda Duy,Dinle,Destekle adıyla düzenlediği çölyak workshop etkinliğini başarıyla tamamladı.

3.233.221.149