Derya büyüktür herkes kabı kadar alır
Halk Sağlığı Genel Müd. Çölyak Hastalığı Öğretmenlere Yönelik Bilgilendirme Rehberi

TBMM Araştırma komisyonunun yapmış olduğu çalışmaların güzel sonuçlarını almaya devam ediyoruz.

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünden Çölyak Hastalığı konusunda öğretmenlere yönelik çölyak bilgilendirme rehberi yayınlandı.

Bu umut verici gelişmelerin olması yolunda destek olan, çaba gösteren, yolları açan ve emek veren herkese ve Türkiye genelindeki tüm derneklere çölyaklılar adına çok teşekkür ediyoruz.

Umarız bu rehberle bilgilenen öğretmenlerimiz çölyaklı çocuklarımızın çektikleri sorunlar karşısında daha duyarlı olmakla birlikte, gizli çölyaklı çocuklarımızın tesbiti konusunda da aktif rol alırlar.

Aşağıdaki linkten yayınlanan rehberin detaylarına ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından çocuklara ve yetişkinlere göre özel hazırlanmaış broşürlerinde dağıtımına başlanacak. Bu da farkındalık yolunda atılan adımların devlet desteğiyle daha da büyüyeceğinin çok önemli bir göstergesi olacaktır.

Sağlık Bakanlığının belirlediği resmi logoda yukardaki gibi olacaktır.

Hepimize hayırlı olmasını diliyoruz.

35.175.191.168