Derya büyüktür herkes kabı kadar alır
Pendik Belediyesi'nin desteğiyle GLUTENSİZ HAYAT paneli düzenledik..

PENDİK BELEDİYESİNİN DESTEĞİYLE GLUTENSİZ HAYAT PANELİ DÜZENLENDİ..

Bugün Derneğimizin kuruluş amaçları arasında ilk sırada yer alan Çölyak ve Gluten Duyarlılığını daha geniş kitlelere ulaştırabilme yolunda yerel yönetimlerden destek alarak yaptığımız farkındalık çalışmalarına bir yenisi eklendi.

Pendik Belediye Başkanı Sn. Dr.Kenan Şahin Bey’in onayıyla, Başkan Yrd.Sn. Öznur Şahin Canayakın’ın ve Pendik Sağlık Hizmetleri Destek.Dern.Başkanı Sn.Ramazan İstif Bey’le birlikte organize ettiğimiz seminer ve soru cevaplarla renklenen panelimizi başarıyla tamamladık.

Panelimiz moderatörlüğü başarıyla yürüten yönetim kurulu üyemiz Dr.Hakan Boz’un sunumuyla başladı.

Tekirdağ Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanımız Sn.Bahar Ayşegül Yılmaz’ın davetlisi olarak seminerimizde ilk konuşmayı Çorlu Optimed Hastanesinden Uzman Dr.Hakan Sunal yaptı. Bir genel cerrahın gözünden farklı yönleriyle anlatılan çölyak sunumundan sonra Hakan Bey sorularımızı da içtenlikle cevapladı.

Türkiyenin ilk çölyak dostu hastanesi olan Bölge Hastanesinin Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Prof.Dr.Turgut Göksoy’un özellikle hekimlerin bilgilendirilmesi ve STK’ların önemini vurguladığı konuşması ilgiyle dinlendi. Vurguladığı bir önemli konuda özellikle bu tarz etkinliklere çölyağı hiç bilmeyen kişilerin katılımının sağlanmasıydı.

Doktorlarımızın plaketleri duayen çölyaklı abimiz Sn.Kuvvet Tanrıver tarafından verildi.

Antalya’dan gelen Dernek Başkanımız Sn. Hakan Yılmaz TBMM’de kurulan çölyak komisyonuyla ilgili son gelişmeleri aktardı. Sunumunda buğday glüteniyle bir test de yapan Hakan Bey özellikle sıvılarda glüten bulunması konusunu deneyle izleyicilere gösterdi.

Çölyaklıların babası,abisi olan Sn.Vahdet Yanık sunumunda özellikle glütensiz ürünlerle ilgili doğru bilinen yanlışları vurgularken www.vahdetinglutensizdunyasi.com adresinden her türlü güncel bilgiye ulaşılabileceğini anlattı.

Gönüllü olmanın erdemini, çölyaklı tek bir yakını olmadığı halde onlar için verdiği mücadeleyi anlatan gönül dostumuz Sn.Hakan Pekzorlu’nun sunumundan sonra, sözü alan Dernek Başkanımız Tülin Ünal katılımcılara teşekkür ederek, derneğimizin yeni projelerle yoluna devam edeceğini belirtti. Ardından soru-cevap bölümüne geçildi.

Psikoloji öğrencisi Çölyaklı Ebru Ceran’ın çölyağı kabul sürecinin psikolojik etkileri üzerine yaptığı sunumundan sonra panelimiz tamamlandı.

Glutensiz Hayat Derneği olarak, sizlerden gelen talepler doğrultusunda, özellikle glütensiz hayatı hiç bilmeyenlere anlatarak, çölyaklıların sosyal yaşantılarını kolaylaştırma yolunda çalışmalarımıza devam edeceğimizin altını bir kere daha çizmek istiyoruz.

Bugün katılım sağlayan, görevli olan destek sağlayan tüm üyelerimize, misafirlerimize, konuşmacılarımıza, Pendik Belediyesinin tüm yetkililerine bir kere daha çok teşekkür ediyoruz.

Saygılarımızla,

3.233.221.149