3.Glutensiz Hayat Şenliği'ni Maltepe Belediyesi desteği ve çölyaklı dostlarla birlikte kutladık..

Maltepe'de Çölyaklılar şenlikte buluştu 06 Mayıs 2018, 19:08

Türkiye’nin ilk çölyak dostu belediyesi unvanına sahip Maltepe Belediyesi, “3. Ulusal Glutensiz Hayat Şenliği”ne ev sahipliği yaptı.

Sindirim sistemi rahatsızlığı olarak bilinen, çölyak hastalığının tanınması ve ulusal anlamda farkındalık yaratılması, birlik- beraberlik ve dayanışma ruhunun güçlendirilmesi amaçlanan ve sunuculuğunu Engin Arda’nın üstlendiği şenlikte, Anadolu rock müziğinin sevilen isimlerinden Hakan Ergün sahne aldı. Coşkulu bir biçimde geçen şenlik, Maltepe’de engelli gençlere rehabilitasyon eğitimi veren Tomurcuk Kooperatifi, “Anadolu Ateşi” dans gösterisiyle büyüledi. Palyaço gösterisi ve yüz boyama etkinliğinin de yapıldığı şenlikte, glutensiz üretim yapan firmalar katılımcılara ikramlarda bulundu.

Şenlikte bir konuşma yapan Glutensiz Hayat Derneği Başkanı Zehra Tülin Ünal belediyeye ve Başkan Ali Kılıç’a teşekkür ederken, Belediye Meclis Üyesi Tülay Düztaş da Belediye Başkanı Kılıç’ın selamlarını ileterek, “Farkındalık yaratmak ve bu hastalığa dikkat çekmek için buradayız. Türkiye’nin dört bir yanından özveriyle gelen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÇÖLYAKLILAR İÇİN 40 KM

Gönüllü Hakan Pekzorlu da, çölyak ve gluten duyarlılığına dikkat çekmek ve çölyaklılara destek vermek için Kocaeli’nin Darıca ilçesinden, etkinlik alanına yürüyüş yaptı. Bitiş noktası olan Maltepe’de çocuklarla buluşan Pekzorlu, Çayırova D-100 TEM bağlantı yolundan, Tersane Köprü’den sahil yoluna inip, Tuzla, Pendik, Kartal ilçelerinden geçerek 40 kilometrelik yol kat etti. Etkinlikte katılan herkese “Glutensiz Hayat Rehberi” kitapçığı dağıtıldı. (06.05.2018)

Çölyaklılar Şenlikte Buluştu

Maltepe’de 3’üncü Ulusal Glutensiz Hayat Şenliği düzenlendi. Sindirim sistemi rahatsızlığı olarak bilinen, çölyak hastalığının tanınması ve ulusal anlamda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen şenliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Türkiye’nin ilk çölyak dostu belediyesi unvanına sahip Maltepe Belediyesi, “3.Ulusal Glutensiz Hayat Şenliği”ne ev sahipliği yaptı. Maltepe Belediyesi ve Glutensiz Hayat Derneği işbirliğiyle düzenlenen şenliğe, Glutensiz Hayat Derneği Başkanı Zehra Tülin Ünal, Maltepe Belediye Meclis Üyesi Tülay Düztaş, İstanbul, Kocaeli-Çayırova, Tekirdağ, Balıkesir, Antalya ve Kayseri’den çölyaklılar, aileleri ve çölyak dostları katıldı. Sindirim sistemi rahatsızlığı olarak bilinen, çölyak hastalığının tanınması ve ulusal anlamda farkındalık oluşturulması, birlik-beraberlik ve dayanışma ruhunun güçlendirilmesi amaçlanan ve sunuculuğunu Engin Arda’nın üstlendiği şenlikte, Anadolu rock müziğinin sevilen isimlerinden Hakan Ergün sahne aldı. Coşkulu bir biçimde geçen şenlik, Maltepe’de engelli gençlere rehabilitasyon eğitimi veren Tomurcuk Kooperatifi, “Anadolu Ateşi” dans gösterisiyle büyüledi. Palyaço gösterisi ve yüz boyama etkinliğinin de yapıldığı şenlikte, glutensiz üretim yapan firmalar katılımcılara ikramlarda bulundu.
Çölyaklılar için 40 kilometre
Şenlikte konuşma yapan Glütensiz Hayat Derneği Başkanı Zehra Tülin Ünal, ”Maltepe Belediyesi ve Glutensiz Hayat Derneği iş birliğiyle her yıl yapılıyor. Çok güzel dostlarımızla beraberiz burada Kocaeli-Çayırova, Tekirdağ, Balıkesir, Antalya ve Kayseri dostlarımız var. Glutensiz hayatı insanlara tanıtmaya çalışıyoruz” dedi.
Maltepe Belediye Meclis Üyesi Tülay Düztaş da “Altı yıldır çölyak hastasıyım bundan dolayı Belediyemiz ilk çölyak dostu ilan edildi. Farkındalık oluşturmak ve bu hastalığa dikkat çekmek için buradayız. Bu hastalığın nasıl bir şey olduğunu öğretmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İnşallah her şey daha güzel olacak” diye konuştu.

GLUTENSİZ HAYAT DERNEĞİ OLARAK BU ÖZEL GÜNE DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ..

Dünya Çölyak Ayında "Çölyak ve Gluten Duyarlılığı" na dikkat çekebilmek için Maltepe Belediyesi desteğiyle düzenlediğimiz 3.Uluslarası Glutensiz Hayat Şenliği'ni bugün birbirinden kıymetli dostlarımızın katılımıyla tamamladık.
İstanbul'da meydana gelen şiddetli yağmur nedeniyle son dakikada ana sponsorumuz Glutensiz ADA'nın desteğiyle kapalı alanda gerçekleştirdiğimiz etkinlikten geride kalan güzel anıları sizlerle paylaşıyoruz.
Bugünün hazırlanmasında büyük emek veren,
Maltepe Belediyesi Meclis üyesi Sn.Tülay Düztaş'a,
Sağlık İşleri Hemşiresi Sn.Ömür Güden'e,
Başkan Yrd.Sn. Gültekin Karataş'a,
Maltepe Belediye Başkanımız Sn.Ali Kılıç başta olmak üzere ses sistemini hazırlayan teknik ekibine, destek birimlerine, kültür müdürlüğüne, sağlık hizmetlerine, zabıta ve emniyet birimlerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz..
Konuk Dernek Başkanlarımızdan,
Antalya Hakan Yılmaz,
Balıkesir Suna Dadan,
Çayırova Emine Akbulut Otlu,
Trakya Bahar Ayşegül ve bir otobüs dolusu gelen Trakyalı dostlarımıza,
İstanbul Oya Özden,
Yalova Meyra Balkanoğlu ve Gönül Bayrak’a
Çölyaklıların kıymetlisi Vahdet Yanık,a
Ve bugün farkındalık adına yağmur , çamur demeden yaklaşık 40 km.yi deviren gönül dostumuz Hakan Pekzorlu'ya sonsuz teşekkürler..
Hem mekan, hem de lezzetli glütensizleriyle ve özveriyle çalışan ekibiyle ana sponsumuz Glutensiz ADA'ya çok teşekkür ediyoruz.
Hazırlanan çiğköftede kullandığımız irmikleri temin eden Eliza Gold Abdullah Bey'e,
Glütensiz un dağıtan Sinangil A.Ş.'ye,
Hakan Pekzorlu'nun check up 'ını yapan ve yürüyüşüne destek olan ayrıca şeker ölçümü ve vücut analizi yapan Okan Üniversitesi Hastanesi'ne,
Etkinlikte dağıtılan boy cetvelleri, şapka ve tişörtlerimizi hazırlayan Brener Group 'a çok teşekkür ediyoruz.
Bugün aramızda bulunan kıymetli sunucumuz Engin Arda 'ya,
Her zaman yanımızda olan sanatçımız Hakan Ergun'a,
Güzel çocuklarımızın dansıyla bizi mest eden Tomurcuk Kooperatifine,
Ve çocuklarımızla birlikte bizi coşturan palyaçomuz Yalçın Dövenler'e çok teşekkür ediyoruz.....