Derya büyüktür herkes kabı kadar alır
Ramazan Bayramında yanlış beslenmenin yaratabileceği sorunlar..

RAMAZAN BAYRAMINDA SAĞLIKLI VE KONTROLLÜ BESLENMEMENİN YOL AÇABİLECEĞİ SAĞLIK SORUNLARI

-Yanlış yeme düzenine, fazla tuzlu besinlerin tüketimine ve yetersiz su tüketimine bağlı olarak tansiyon bozuklukları meydana gelebilir.

-Öğünlerde ve öğün aralarında fazla basit karbonhidrat( şeker, çikolata, şerbetli tatlı, tatlı, ikramlıklar vs gibi) tüketimine bağlı yüksek kan şekeri ile birlikte şeker komaları gözlenebilir.

-Yanlış ve zamansız öğün seçimine bağlı olarak mide rahatsızlıkları gelişebilir. Kramplar ve mide yanmaları bayramlarda en sık karşılaşılan sağlık problemlerindedir.

-Gece geç saatlerde yapılan yoğun öğünlerden dolayı reflü gibi problemlerle karşılaşılabilir.

-Yeme düzeninde ani değişikliğe bağlı olarak ishal veya kabızlık gibi barsak sorunları ile karşılaşılabilir.

-Susuzluk, aşırı karbonhidratlı ve dengesiz beslenmeden ötürü halsizlik ve baş ağrısı meydana gelebilir.

-Gün içerisinde yetersiz sıvı alımına bağlı dehidratasyondan yani susuzluktan dolayı halsizlikler, baş ağrıları, göz kuruluğu, cilt kuruluğu, eklem ağrıları ve bulanık görme gibi problemler meydana gelebilir.

-Ramazan sonrası aniden yapılan yanlış ve aşırı egzersizle birlikte şiddetli göğüs ağrısı ve nefes darlığı gibi sağlık sorunları gözlemlenebilir.

-Şeker, tatlı, çikolata gibi basit karbonhidratlı besinlerin fazla tüketimi ve yeterli diş bakımının yapılmadığı durumlarda diş ağrıları, ağız kokusu ve diş çürükleri gibi ağız ve diş problemleri ile karşılaşılabilir.

3.235.75.196