EURO 6,2032   6,2143

DERNEĞİMİZİN TÜZÜĞÜ

1) Çölyak ve Gluten Duyarlılığı konusunda toplumu bilinçlendirmek üzere seminerler ve toplantılar düzenlemek.

2) Glutensiz beslenme konusundaki bilgilendirme, özellikle konu hakkında fikir sahibi olmayan kişilere verilerek glutensiz hayat toplumun geneline duyurulmaya çalışılacaktır. İlk hedef üniversiteler, diyetisyenlik ve tıp fakülteleri, liseler ve ilköğretim okulları olacaktır.

3) Glutensiz Hayatın bir yaşam biçimi olduğunu ve bu yaşam biçimine nasıl uyum sağlanabileceğini anlatan konferanslar düzenlenecektir.

4) Glutensiz hayatın önemi, diyet tarifleri, beslenme önerileri ve bilimsel açıklamalar derneğimizin web sayfasında yayınlanacaktır

5) Glutensiz Hayatın kolaylaştırılması yolunda çölyak - gluten duyarlılığı olan kişiler ve ailelerine bilinçlendirme toplantıları düzenlenecek, yapılacak etkinliklerde glutensiz kolay tarifler, pratik bilgiler sunulacaktır.

6) Glutensiz Hayatın geliştirilmesi konusunda bilimsel veriler ve yeni gelişmeler takip edilerek toplumun bilinç düzeyi arttırılacaktır.

7) Glutensiz onay veren gıda firmaları tespit edilerek analiz raporları istenecek, uygun görülen firmaların listeleri düzenlenerek, dernek sayfasında yayınlanacaktır.

8) İlaç firmalarıyla irtibata geçilip, glutensiz analiz raporları istenecek, uygun görülen firmaların listeleri düzenlenerek, dernek sayfasında yayınlanacaktır.

9) Glutensiz üretim yapan yerli firmaların Tarım bakanlığı tarafından verilen işletme kayıt numarası öğrenilerek, firmalara ziyaret düzenlenip yakından takip edilecektir.

10) Glutensiz gıda mevzuatının geliştirilmesi konusunda ilgili makamlarla irtibata geçilecektir.

11) Diğer sivil toplum kuruluşları ve derneklerle işbirliği yapılarak daha geniş kitlelere ulaşılmaya çalışılacaktır.

12) Yerel yönetimlerle ve devletin ilgili makamlarıyla görüşülerek glutensiz hayata destek olması istenecektir. ( Konferans ve tanıtım faaliyetlerine destek )