DİKKAT !

GLUTENSİZ HAYAT DERNEĞİ,

YÖNETİM KURULUNDAN..

Değerli Üyemiz,

Alınan son tedbirler nedeniyle daha önce duyurusunu yapmış olduğumuz Genel Kurul toplantımız ertelenmiştir.

Glutensiz Hayat Derneği’nin Olağan Genel Kurul toplantısı 17.06.2021 tarihinde, İçişleri Bakanlığı’nın  Covid 19 tedbirleri doğrultusunda ( Sivil toplum kuruluşlarının, yüksek risk grubunda bulunan ilimizde , kişi başına 8 m2. alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300’ü geçmemek üzere ) saat 18:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193/1 adresinde ( dernek merkezimizde) aşağıdaki gündemle yapılacaktır.
İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamazsa 2.toplantı 24.06.2021 tarihinde saat 19:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193/1 adresinde ( dernek merkezimizde)ekte ki  gündemle ekseriyete bakılmaksızın yapılacaktır.

Sağlıklı günler dileklerimizle,

Saygılarımızla,

Glutensiz Hayat Derneği Yönetimi

Tel: 0 544 626 18 00

www.glutensizhayatdernegi.org

Gündem:

2) Divan başkanı ve heyetinin seçimi, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması,

3) Yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporunun okunması,

4) Raporların ayrı ayrı ibrası,

5) Tahmini bütçenin okunması ve onaylanması,

6) Fasıllar arası aktarma yapma yetkisinin yönetim kuruluna verilmesi,

7) Yeni yönetim kurulu asil ve yedek, yeni denetleme kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi,

8) Dilek ve temenniler,

9) Kapanış.

OLAĞAN GENEL KURUL İLANI,

GLUTENSİZ HAYAT DERNEĞİ,

YÖNETİM KURULUNDAN..

Değerli Üyemiz,

Glutensiz Hayat Derneği’nin Olağan Genel Kurul toplantısı 03.04.2021 tarihinde, İçişleri Bakanlığı’nın  Covid 19 tedbirleri doğrultusunda ( Sivil toplum kuruluşlarının, yüksek risk grubunda bulunan ilimizde , kişi başına 8 m2. alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300’ü geçmemek üzere ) saat 16:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193/1 adresinde ( dernek merkezimizde) aşağıdaki gündemle yapılacaktır.
İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamazsa 2.toplantı 10.04.2021 tarihinde saat 16:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193/1 adresinde ( dernek merkezimizde)ekte ki  gündemle ekseriyete bakılmaksızın yapılacaktır.

Sağlıklı günler dileklerimizle,

Saygılarımızla,

Glutensiz Hayat Derneği Yönetimi

Tel: 0 544 626 18 00

www.glutensizhayatdernegi.org

Gündem:

3) Yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporunun okunması,

4) Raporların ayrı ayrı ibrası,

5) Tahmini bütçenin okunması ve onaylanması,

6) Fasıllar arası aktarma yapma yetkisinin yönetim kuruluna verilmesi,

8) Dilek ve temenniler,

9) Kapanış.

Derya büyüktür herkes kabı kadar alır
Koronovirüs döneminde gebe sağlığı hakkında,

Korona virüs enfeksiyonu ( COVİD-19) dünyada giderek yayılmaktadır. Hızlı yayılması, kesin tedavisinin olmaması ve ölümcül sonuçlarının olması açısından oldukça önemlidir.

Korona virüs açısından gebelerde genel nüfusa göre artmış bir duyarlılık bildirilmemiştir. Fakat gebelerde kısıtlı sayıda bilgi bulunduğundan, şimdilik yaklaşım gebe olmayanlar gibidir. Koronavirüs açısından şüpheli ya da enfekte gebelerin yönetimi bu konuda yetkin multidisipliner hastaneler tarafından yapılmaktadır.

Virüs hasta bireylerden öksürme, hapşırma yoluyla ortaya saçılan damlacıklarla ve kirli yüzeylerden hastanın eli ile göz, ağız ve burun mukozasına temasıyla bulaşabilir.

Enfeksiyonun yaygın belirtileri; ateş, öksürük ve solunum sıkıntısıdır. Anne karnında bebekte enfeksiyon oluşturduğuna dair bir kanıt bulunmamıştır. Ancak vaka sayısı az olduğu için kesin karar vermek zordur. Doğum sonrası bebeğe de test yapılmaktadır.

Gebeler ve hepimiz için enfeksiyondan korunma açısından evde kalmak çok önemli. Çölyak gibi kronik hastalıkları olan kişilerin bu konuda daha dikkatli olması gerekmektedir.Bağışıklık sistemimizin güçlü olabilmesi için dengeli beslenme ( glutensiz diyete tam uyarak), sıvı tüketimi ve uyku düzeni önemlidir. Zorunlu durumlarda hastane ve yüksek riskli yerlere ziyaretlerde maske takılması, eve ziyaretçi kabul edilmemesi, odanın iyi havalandırılması ve hijyene dikkat edilmesi önerilmektedir.

Emzirme dönemi açısından da şuan için virüsün anne sütünde taşınabileceğine dair kanıt yoktur. Yalnız bebeğinize, biberonlara veya sağma pompalarına dokunmadan önce mutlaka el yıkanmalıdır. Bebeği memede beslerken yüz maskesi takılmalıdır. Her kullanım sonrası pompalar temizlenmelidir.

3.236.118.7