DİKKAT !

GLUTENSİZ HAYAT DERNEĞİ,

YÖNETİM KURULUNDAN..

Değerli Üyemiz,

Alınan son tedbirler nedeniyle daha önce duyurusunu yapmış olduğumuz Genel Kurul toplantımız ertelenmiştir.

Glutensiz Hayat Derneği’nin Olağan Genel Kurul toplantısı 17.06.2021 tarihinde, İçişleri Bakanlığı’nın  Covid 19 tedbirleri doğrultusunda ( Sivil toplum kuruluşlarının, yüksek risk grubunda bulunan ilimizde , kişi başına 8 m2. alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300’ü geçmemek üzere ) saat 18:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193/1 adresinde ( dernek merkezimizde) aşağıdaki gündemle yapılacaktır.
İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamazsa 2.toplantı 24.06.2021 tarihinde saat 19:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193/1 adresinde ( dernek merkezimizde)ekte ki  gündemle ekseriyete bakılmaksızın yapılacaktır.

Sağlıklı günler dileklerimizle,

Saygılarımızla,

Glutensiz Hayat Derneği Yönetimi

Tel: 0 544 626 18 00

www.glutensizhayatdernegi.org

Gündem:

2) Divan başkanı ve heyetinin seçimi, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması,

3) Yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporunun okunması,

4) Raporların ayrı ayrı ibrası,

5) Tahmini bütçenin okunması ve onaylanması,

6) Fasıllar arası aktarma yapma yetkisinin yönetim kuruluna verilmesi,

7) Yeni yönetim kurulu asil ve yedek, yeni denetleme kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi,

8) Dilek ve temenniler,

9) Kapanış.

OLAĞAN GENEL KURUL İLANI,

GLUTENSİZ HAYAT DERNEĞİ,

YÖNETİM KURULUNDAN..

Değerli Üyemiz,

Glutensiz Hayat Derneği’nin Olağan Genel Kurul toplantısı 03.04.2021 tarihinde, İçişleri Bakanlığı’nın  Covid 19 tedbirleri doğrultusunda ( Sivil toplum kuruluşlarının, yüksek risk grubunda bulunan ilimizde , kişi başına 8 m2. alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300’ü geçmemek üzere ) saat 16:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193/1 adresinde ( dernek merkezimizde) aşağıdaki gündemle yapılacaktır.
İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamazsa 2.toplantı 10.04.2021 tarihinde saat 16:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193/1 adresinde ( dernek merkezimizde)ekte ki  gündemle ekseriyete bakılmaksızın yapılacaktır.

Sağlıklı günler dileklerimizle,

Saygılarımızla,

Glutensiz Hayat Derneği Yönetimi

Tel: 0 544 626 18 00

www.glutensizhayatdernegi.org

Gündem:

3) Yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporunun okunması,

4) Raporların ayrı ayrı ibrası,

5) Tahmini bütçenin okunması ve onaylanması,

6) Fasıllar arası aktarma yapma yetkisinin yönetim kuruluna verilmesi,

8) Dilek ve temenniler,

9) Kapanış.

Glutensiz Hayat Derneği’nin Olağanüstü Genel Kurul toplantısı 17.11.2019 tarihinde saat 14:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193 adresinde aşağıdaki gündemle yapılacaktır.

Çoğunluk sağlanamadığı takdirde 2.toplantı 24.11.2019 tarihinde aynı adres aynı saat ve ayn gündem maddeleri görüşülmek üzere ekseriyete bakılmaksızın yapılmasına karar verilmiştir

GÜNDEM

1. Açılış ve yoklama,
  2. Divan başkanı ve heyetinin seçimi, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması,
  3. Yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporunun okunması,
  4. Raporların ayrı ayrı ibrası,
  5. Tahmini bütçenin okunması ve onaylanması,
  6. Fasıllar arası aktarma yapma yetkisinin yönetim kuruluna verilmesi,
  7. Yeni yönetim kurulu asil ve yedek, yeni denetleme kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi,
  8. Dilek ve temenniler
  9. Kapanış

Glutensiz Hayat Derneği’nin Olağanüstü Genel Kurul toplantısı, 17.11.2019 tarihinde saat 14:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193 adresinde yeterli çoğunluk sağlanamadığı için,  2.toplantı 24.11.2019 tarihinde aynı adres aynı saat ve aynı gündem maddeleri görüşülmek üzere ekseriyete bakılmaksızın yapılacaktır.

GÜNDEM

1. Açılış ve yoklama,
  3. Yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporunun okunması,
  4. Raporların ayrı ayrı ibrası,
  5. Tahmini bütçenin okunması ve onaylanması,
  6. Fasıllar arası aktarma yapma yetkisinin yönetim kuruluna verilmesi,
  8. Dilek ve temenniler
  9. Kapanış

Pandemi döneminde çocuklarımızın ruh sağlığı konusunda uzmanımıza danıştık..

Bir türlü odaklanamayan, üretmeye çabalayan ama bir noktada boş gözlerle koltukta oturup kalan, sıklıkla mutfak yolculuklarına çıkan, çocukla verimli vakit için çaba sarf ettikçe belki de son yılların en verimsiz zamanlarını geçiren yetişkinler; endişelerini, korkularını çocuklarından saklamaya çalıştıkça iletişimde zorluklar yaşanmaya başladı. İlk günlerin çocuklara etkinlik bulalım, ailece eğitici öğretici oyunlar oynayalım, online müzeleri gezelim halleri yerini belirsizliğin verdiği endişeye, gelecek kaygısına ve ailenin diğer fertlerine duyulan özleme bıraktı. Ebeveynler çocuklarını evde yeterince mutlu edemediklerini düşündükleri için kendilerini suçlamaya, yetersiz hissetmeye başladı belki de. Yetişkinlerin duygularını saklamaya çalıştıkları noktada çocukların huzursuzluğu başlıyor çoğu zaman. Türk Psikiyatri Derneği, çocukların psikolojik sağlıklarının korunmasını sağlamak için, mümkün olduğu kadar belirsizliği azaltmanın ve yeterlilik algısını arttırmanın önemini vurguluyor ve her iki amaca da ulaşabilmek için, travma ile karşılaşılan durumlarda kullanılan yöntemlerin salgına uyarlanarak uygulanması öneriyor. Hayat olağan seyrinde ilerlemeyi bırakıp, ezberleri bozmaya başladığında çocuklar için yapılabilecek ilk ve belki de en önemli adım bilgilendirmedir. Dürüstçe ve yaşına uygun yapılan açıklamalar çocuklara olağan dışı zamanlarda bile güven verir. Sakladığınız, yok saymaya çalıştığınız her durumu sezer ve kendi kafasında çok daha vahim senaryolar kurmaya başlayabilir. Tüm bu belirsizliklerin içerisinde soracakları her sorunun cevabı maalesef yok, size sorduğu sorulara dürüstçe "bunu ben de bilmiyorum ve senin gibi merak ediyorum" diyebilmeniz de önemlidir. Virüsten, hastalıklardan hiç bahsetmiyorsa konuşması konusunda zorlamamalısınız. Yalnız bu tip durumlarda oyunun iyileştirici gücünden faydalanabilirsiniz. Özellikle okul öncesi çocuklarıyla kontrolün onda olduğu oyunlar oynayabilirsiniz, aynı oyun defalarca tekrar edebilir, sabırla oynayın, oyunu değiştirme konusunda ısrarcı olmayın. Bir virüsten bahsediliyor, tüm ailenin düzenini etkileyen, parka bile gitmesine engel olan ama bu virüsü ne görebiliyor ne de sesini duyabiliyor... "Corona virüsü görülebilen bir şey olsaydı sence nasıl bir şey olurdu?" diyerek virüsün resmini çizmesine böylece onu somutlaştırmasında yardımcı olabilirsiniz. "Demek virüs sana göre böyle bir şey, peki ya konuşsaydı bize ne derdi?"gibi yönergelerle bu oyuna devam edebilirsiniz. Özellikle 0-5 yaş dönemindeki çocukların kaygıları, korkuları arttığında tekrar parmak emmeye, yataklarını ıslatmaya başladıkları, uyku ve yeme alışkanlıklarının değiştiği, agresif veya çekingen davranışların ortaya çıktığı, bakım verene bağımlılığın başladığı gözlemlenebilir. Bu regrese davranışların sürekliliği halinde mutlaka bir uzmandan destek almalısınız.

Erken çocukluk ve ergenlik dönemi için de benzer tepkilerden söz edilebilir. Ek olarak, sorumluluklarını yerine getirmeyebilir, bunu talep ettiğinizde ise agresif tutumlar sergileyebilirler. Tıpkı yetişkinler gibi dikkatlerini sürdürmekte zorlanabilirler. Ödevlerini, sorumluluklarını müdahale etmeden kontrol etmek oldukça önemli. Arkadaş ilişkileri belki de en çok ergenlerin hayatının merkezinde... Arkadaşlarıyla yapacağı online görüşmelerde de artış görülebilir. Bu yaş grubunu evde spor yapmaya teşvik etmek bu süreçte yapılacak en faydalı yönlendirmelerden. Herkesin 7/24 evde olduğu bu dönemde ev içi mahremiyet ve kişisel sınırların korunması büyük önem taşıyor. Tüm aile bireylerinin kişisel zamana ihtiyaç duyduğu, yatak odalarının kapılarının mutlaka çalınması gerektiği, banyoda biri varken izinsiz girilemeyeceği, çocuğun başkalarının önünde giyinip soyunmaması gerektiği tabi ki yetişkinlerin de çocuğun göremeyeceği bir alanda giyinip soyunmasının bütüncül mahremiyet algısı açısından önemi göz ardı edilmemeli.

UNICEF, ailelerin geçici de olsa “yeni normale” göre kendilerini tekrar organize etmelerini tavsiye ediyor. Başlangıç için sakin ve proaktif olmayı, sonrasında da rutinler oluşturmayı öneriyor. Çocuklar rutinleri sever, kendilerini yapılandırılmış ve tutarlı ortamlarda güvende hissederler. Her sabah aynı güne uyanıyormuşuz hissini yaşadığımız bu süreçte çocukların her sabah belirsiz, plansız bir güne uyanıp, boşlukları ekranla doldurmalarına engel olmanın en iyi çözümü günü planlamak olabilir. Saat saat yapılan planlar işlevsel olmayabilir, özellikle okul öncesi çocukları için. Daha esnek zaman aralıklarını çocuğunuzun sevdiği etkinliklerle planlayabilirsiniz (bu planlamayı mutlaka beraber yapın). Çocukların gününü planlarken kendinizi unutmamanız önemli. Çocuk odaklı geçirilen günler uzun vadede bunalmanıza, tahammülünüzün azalmasına ve aile içi iletişimde sorunlar çıkmasına yol açabilir. Kendi iş ve uğraşlarınızı, ihtiyacınız olan özel zamanları göz önünde bulundurarak planlama yapmanız sağlıklı olacaktır. Aynı evde yaşayan tüm bireylerin iş bölümü yapması önemlidir.

Tüm dünyanın yaşadığı bu zorlu süreç, bireysel farklılıklarla daha da zor hale gelebiliyor bazı durumlarda. Çocuk ve ergenler, ebeveynler, sağlık çalışanları ve yakınları, işini kaybedenler.... Tüm dünyada adı aynı olan virüsün, her eve yansıması farklı oldu. Herkesin zorluklarla baş etme biçimi farklı olabilir. Kendinizi ve çocuklarınızı etrafınızdaki ailelerle karşılaştırmamaya özen gösterip, ihtiyaç halinde bir profesyonelden destek talep edebilirsiniz.

3.236.118.7