Glutensiz Hayat Derneği'nin ertelenen Genel Kurulu 24.06.2021 tarihinde dernek merkezinde yapıldı.

Yeni dönemin üyelerimize, çölyak ve glutensiz hayatı yaşayan herkese hayırlı olmasını diliyoruz.

Dernek organlarımız;

YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Yönetim Asil                                     Yönetim Yedek

1-Zehra Tülin Ünal                       1-Azize Kongül

2-İlknur Akbulut                            2-Fahri Eskioğlu

3-Yonca Okuducu                         3-Sinan Akyol

4-Tülay Düztaş                              4-Çiğdem Çamlıgüney

5-Şafak Sarıaltun                           5-Ahmet Aydın

6-Serpil Çırçır                                 6-Elçin Çetingöz

7-Gönül Sarıaltun                           7-Duygu Akyar

DENETLEME KURULU LİSTESİ

Denetim Kurulu Asıl                             Denetim Kurulu Yedek

1-Hülya Yavuz                                        1-Murat Akbaş

2-Fatma Gür                                          2-Seher Günsevinç

3-Seda Duyul                                         3-Duygu Altun

OLAĞAN GENEL KURUL İLANI,

GLUTENSİZ HAYAT DERNEĞİ,

YÖNETİM KURULUNDAN..

Değerli Üyemiz,

Glutensiz Hayat Derneği’nin Olağan Genel Kurul toplantısı 03.04.2021 tarihinde, İçişleri Bakanlığı’nın  Covid 19 tedbirleri doğrultusunda ( Sivil toplum kuruluşlarının, yüksek risk grubunda bulunan ilimizde , kişi başına 8 m2. alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300’ü geçmemek üzere ) saat 16:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193/1 adresinde ( dernek merkezimizde) aşağıdaki gündemle yapılacaktır.
İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamazsa 2.toplantı 10.04.2021 tarihinde saat 16:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193/1 adresinde ( dernek merkezimizde)ekte ki  gündemle ekseriyete bakılmaksızın yapılacaktır.

Sağlıklı günler dileklerimizle,

Saygılarımızla,

Glutensiz Hayat Derneği Yönetimi

Tel: 0 544 626 18 00

www.glutensizhayatdernegi.org

Gündem:

2) Divan başkanı ve heyetinin seçimi, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması,

3) Yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporunun okunması,

4) Raporların ayrı ayrı ibrası,

5) Tahmini bütçenin okunması ve onaylanması,

6) Fasıllar arası aktarma yapma yetkisinin yönetim kuruluna verilmesi,

7) Yeni yönetim kurulu asil ve yedek, yeni denetleme kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi,

8) Dilek ve temenniler,

9) Kapanış.

DİKKAT !

OLAĞAN GENEL KURUL İLANI,

GLUTENSİZ HAYAT DERNEĞİ,

YÖNETİM KURULUNDAN..

Değerli Üyemiz,

Alınan son tedbirler nedeniyle daha önce duyurusunu yapmış olduğumuz Genel Kurul toplantımız ertelenmiştir.

Glutensiz Hayat Derneği’nin Olağan Genel Kurul toplantısı 17.06.2021 tarihinde, İçişleri Bakanlığı’nın  Covid 19 tedbirleri doğrultusunda ( Sivil toplum kuruluşlarının, yüksek risk grubunda bulunan ilimizde , kişi başına 8 m2. alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300’ü geçmemek üzere ) saat 18:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193/1 adresinde ( dernek merkezimizde) aşağıdaki gündemle yapılacaktır.
İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamazsa 2.toplantı 24.06.2021 tarihinde saat 19:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193/1 adresinde ( dernek merkezimizde)ekte ki  gündemle ekseriyete bakılmaksızın yapılacaktır.

Sağlıklı günler dileklerimizle,

Saygılarımızla,

Glutensiz Hayat Derneği Yönetimi

Tel: 0 544 626 18 00

www.glutensizhayatdernegi.org

Gündem:

3) Yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporunun okunması,

4) Raporların ayrı ayrı ibrası,

5) Tahmini bütçenin okunması ve onaylanması,

6) Fasıllar arası aktarma yapma yetkisinin yönetim kuruluna verilmesi,

8) Dilek ve temenniler,

9) Kapanış.

Bir insana yapılacak en büyük kötülük, ona umut verip sonra hiçbir şey olmamış gibi gitmektir. Friends
Ramazan Bayramında yanlış beslenmenin yaratabileceği sorunlar..

RAMAZAN BAYRAMINDA SAĞLIKLI VE KONTROLLÜ BESLENMEMENİN YOL AÇABİLECEĞİ SAĞLIK SORUNLARI

-Yanlış yeme düzenine, fazla tuzlu besinlerin tüketimine ve yetersiz su tüketimine bağlı olarak tansiyon bozuklukları meydana gelebilir.

-Öğünlerde ve öğün aralarında fazla basit karbonhidrat( şeker, çikolata, şerbetli tatlı, tatlı, ikramlıklar vs gibi) tüketimine bağlı yüksek kan şekeri ile birlikte şeker komaları gözlenebilir.

-Yanlış ve zamansız öğün seçimine bağlı olarak mide rahatsızlıkları gelişebilir. Kramplar ve mide yanmaları bayramlarda en sık karşılaşılan sağlık problemlerindedir.

-Gece geç saatlerde yapılan yoğun öğünlerden dolayı reflü gibi problemlerle karşılaşılabilir.

-Yeme düzeninde ani değişikliğe bağlı olarak ishal veya kabızlık gibi barsak sorunları ile karşılaşılabilir.

-Susuzluk, aşırı karbonhidratlı ve dengesiz beslenmeden ötürü halsizlik ve baş ağrısı meydana gelebilir.

-Gün içerisinde yetersiz sıvı alımına bağlı dehidratasyondan yani susuzluktan dolayı halsizlikler, baş ağrıları, göz kuruluğu, cilt kuruluğu, eklem ağrıları ve bulanık görme gibi problemler meydana gelebilir.

-Ramazan sonrası aniden yapılan yanlış ve aşırı egzersizle birlikte şiddetli göğüs ağrısı ve nefes darlığı gibi sağlık sorunları gözlemlenebilir.

-Şeker, tatlı, çikolata gibi basit karbonhidratlı besinlerin fazla tüketimi ve yeterli diş bakımının yapılmadığı durumlarda diş ağrıları, ağız kokusu ve diş çürükleri gibi ağız ve diş problemleri ile karşılaşılabilir.

34.207.247.69