Glutensiz Hayat Derneği'nin ertelenen Genel Kurulu 24.06.2021 tarihinde dernek merkezinde yapıldı.
Yeni dönemin üyelerimize, çölyak ve glutensiz hayatı yaşayan herkese hayırlı olmasını diliyoruz.
Dernek organlarımız;
YÖNETİM KURULU LİSTESİ
Yönetim Asil Yönetim Yedek
1-Zehra Tülin Ünal 1-Azize Kongül
2-İlknur Akbulut 2-Fahri Eskioğlu
3-Yonca Okuducu 3-Sinan Akyol
4-Tülay Düztaş 4-Çiğdem Çamlıgüney
5-Şafak Sarıaltun 5-Ahmet Aydın
6-Serpil Çırçır 6-Elçin Çetingöz
7-Gönül Sarıaltun 7-Duygu Akyar
DENETLEME KURULU LİSTESİ
Denetim Kurulu Asıl Denetim Kurulu Yedek
1-Hülya Yavuz 1-Murat Akbaş
2-Fatma Gür 2-Seher Günsevinç
3-Seda Duyul 3-Duygu Altun
OLAĞAN GENEL KURUL İLANI,
GLUTENSİZ HAYAT DERNEĞİ,
YÖNETİM KURULUNDAN.. Değerli Üyemiz, Glutensiz Hayat Derneği’nin Olağan Genel Kurul toplantısı 03.04.2021 tarihinde, İçişleri Bakanlığı’nın Covid 19 tedbirleri doğrultusunda ( Sivil toplum kuruluşlarının, yüksek risk grubunda bulunan ilimizde , kişi başına 8 m2. alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300’ü geçmemek üzere ) saat 16:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193/1 adresinde ( dernek merkezimizde) aşağıdaki gündemle yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamazsa 2.toplantı 10.04.2021 tarihinde saat 16:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193/1 adresinde ( dernek merkezimizde)ekte ki gündemle ekseriyete bakılmaksızın yapılacaktır. Sağlıklı günler dileklerimizle, Saygılarımızla, Glutensiz Hayat Derneği Yönetimi Tel: 0 544 626 18 00 www.glutensizhayatdernegi.org
Gündem:
1) Açılış ve yoklama,
2) Divan başkanı ve heyetinin seçimi, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması,
3) Yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporunun okunması,
4) Raporların ayrı ayrı ibrası,
5) Tahmini bütçenin okunması ve onaylanması,
6) Fasıllar arası aktarma yapma yetkisinin yönetim kuruluna verilmesi,
7) Yeni yönetim kurulu asil ve yedek, yeni denetleme kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi,
8) Dilek ve temenniler,
9) Kapanış.
DİKKAT !
YÖNETİM KURULUNDAN.. Değerli Üyemiz,
Alınan son tedbirler nedeniyle daha önce duyurusunu yapmış olduğumuz Genel Kurul toplantımız ertelenmiştir. Glutensiz Hayat Derneği’nin Olağan Genel Kurul toplantısı 17.06.2021 tarihinde, İçişleri Bakanlığı’nın Covid 19 tedbirleri doğrultusunda ( Sivil toplum kuruluşlarının, yüksek risk grubunda bulunan ilimizde , kişi başına 8 m2. alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300’ü geçmemek üzere ) saat 18:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193/1 adresinde ( dernek merkezimizde) aşağıdaki gündemle yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamazsa 2.toplantı 24.06.2021 tarihinde saat 19:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193/1 adresinde ( dernek merkezimizde)ekte ki gündemle ekseriyete bakılmaksızın yapılacaktır. Sağlıklı günler dileklerimizle, Saygılarımızla, Glutensiz Hayat Derneği Yönetimi Tel: 0 544 626 18 00 www.glutensizhayatdernegi.org
OLAĞAN ÜSTÜ GENEL KURUL İLANI
GLUTENSİZ HAYAT DERNEĞİ
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NDAN
Glutensiz Hayat Derneği’nin Olağanüstü Genel Kurul toplantısı 17.11.2019 tarihinde saat 14:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193 adresinde aşağıdaki gündemle yapılacaktır.
Çoğunluk sağlanamadığı takdirde 2.toplantı 24.11.2019 tarihinde aynı adres aynı saat ve ayn gündem maddeleri görüşülmek üzere ekseriyete bakılmaksızın yapılmasına karar verilmiştir
GÜNDEM
Glutensiz Hayat Derneği’nin Olağanüstü Genel Kurul toplantısı, 17.11.2019 tarihinde saat 14:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193 adresinde yeterli çoğunluk sağlanamadığı için, 2.toplantı 24.11.2019 tarihinde aynı adres aynı saat ve aynı gündem maddeleri görüşülmek üzere ekseriyete bakılmaksızın yapılacaktır.
Tüm dünyada ve Türkiye’de trend haline gelen glutensiz beslenme çölyak, gluten duyarlılığı gibi bazı durumlarda zorunlu uygulanması gereken bir uygulamadır. Ancak,bu beslenme şeklinin uzman önerisiyle pek çok hastalığın tedavisinde kullanımı da hızla artmaktadır. Glutensiz beslenmenin sağlıklı bir şekilde uygulanmasında sağlık ekibinin kişiyi doğru bir şekilde bilgilendirmesi oldukça önemli yer tutmaktadır. Kişi, glutensiz beslenmeye zorunlu başladığı gibi tercih nedeniyle de başlayabilir, kişiye eski alışkanlıklarının yerine sağlıklı glutensiz beslenme planlarının oluşturulmasında beslenme ve diyet uzmanı oldukça önemli yer tutar.
Sadece beslenme ve diyet uzmanlarının değil diğer tüm sağlık profesyonelleri glutensiz yaşam konusunda bilgilendirilmelidir ve eğitimler arttırılmalıdır. Bu tür bilgilendirmeler erken teşhis açısından hayatidir. Çünkü, glutensiz beslenme zorunlu olduğunda ve teşhis zamanında doğru bir şekilde konulmadığında kişinin hayat kalitesi düşmektedir.
Glutensiz beslenme asla glutensiz unlu mamüllerden oluşan bir beslenme modeli değildir. Çiğ ve pişmiş sebzeler, meyveler, kurubakliyatlar, kavrulmamış, tuzsuz kabuklu kuruyemişler, yağlı tohumlar (Ceviz,fınık,badem vb.), tüm glutensiz tahıllar beslenmenin içinde çeşitlendirilmiş bir şekilde yer almalıdır. Tek bir grup sürekli tüketilmemelidir. Vücut ağırlığı kontrolü sağlanmalıdır. Posa alımına dikkat edilmelidir. Dikkat edilmezse şeker hastalığı, şişmanlık, kalp damar hastalıkları oluşum riski artabilir.
Şunu da belirtmek gerekir ki insanın alışkanlıklarını değiştirmesi bir anda olabilecek bir şey değildir, bir süreç gerektirir. Örneğin evde sarma ve dolma yaparken içine glutensiz olmasına rağmen kan şekerini hızla yükseltebilen beyaz pirinç yerine karnabahar rendesi konulup hem kan şekeri düzenlenmesi sağlanır hem de daha doyurucu ve besleyici bir plan çizilmiş olunur. Bu şekilde daha sağlıklı alternatifler geliştirilip yaşam kalitesi arttırılabilir.
Zorunlu glutensiz beslenmeye dikkat edilmezse, bağırsaklar gerektiği gibi besin emilimi ve sindirimini gerçekleştiremez ve sağlık sorunları ortaya çıkar.
Glutensiz beslenmede unlu kurabiyeler, ekmeklerin yani unlu mamüllerin aşırı tüketimi engellenmelidir. Bu şekilde beslenen kişin sofrasında mutlaka sebze yemeği, kurubakliyat yemeği olmalıdır. Böylece posa miktarı arttırılarak bağırsakların çalışması kolaylaşır, kan şekeri düzenlenir, tokluk sağlanır ve ağırlık yönetimi sağlanır. Bunun yanında işlenmiş şekerli ve yağlı, kızarmalardan da sakınılmalıdır.
Beslenme ve Diyet Uzmanı
Kevser Başkara