Glutensiz Hayat Derneği'nin ertelenen Genel Kurulu 24.06.2021 tarihinde dernek merkezinde yapıldı.

Yeni dönemin üyelerimize, çölyak ve glutensiz hayatı yaşayan herkese hayırlı olmasını diliyoruz.

Dernek organlarımız;

YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Yönetim Asil                                     Yönetim Yedek

1-Zehra Tülin Ünal                       1-Azize Kongül

2-İlknur Akbulut                            2-Fahri Eskioğlu

3-Yonca Okuducu                         3-Sinan Akyol

4-Tülay Düztaş                              4-Çiğdem Çamlıgüney

5-Şafak Sarıaltun                           5-Ahmet Aydın

6-Serpil Çırçır                                 6-Elçin Çetingöz

7-Gönül Sarıaltun                           7-Duygu Akyar

DENETLEME KURULU LİSTESİ

Denetim Kurulu Asıl                             Denetim Kurulu Yedek

1-Hülya Yavuz                                        1-Murat Akbaş

2-Fatma Gür                                          2-Seher Günsevinç

3-Seda Duyul                                         3-Duygu Altun

OLAĞAN GENEL KURUL İLANI,

GLUTENSİZ HAYAT DERNEĞİ,

YÖNETİM KURULUNDAN..

Değerli Üyemiz,

Glutensiz Hayat Derneği’nin Olağan Genel Kurul toplantısı 03.04.2021 tarihinde, İçişleri Bakanlığı’nın  Covid 19 tedbirleri doğrultusunda ( Sivil toplum kuruluşlarının, yüksek risk grubunda bulunan ilimizde , kişi başına 8 m2. alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300’ü geçmemek üzere ) saat 16:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193/1 adresinde ( dernek merkezimizde) aşağıdaki gündemle yapılacaktır.
İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamazsa 2.toplantı 10.04.2021 tarihinde saat 16:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193/1 adresinde ( dernek merkezimizde)ekte ki  gündemle ekseriyete bakılmaksızın yapılacaktır.

Sağlıklı günler dileklerimizle,

Saygılarımızla,

Glutensiz Hayat Derneği Yönetimi

Tel: 0 544 626 18 00

www.glutensizhayatdernegi.org

Gündem:

2) Divan başkanı ve heyetinin seçimi, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması,

3) Yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporunun okunması,

4) Raporların ayrı ayrı ibrası,

5) Tahmini bütçenin okunması ve onaylanması,

6) Fasıllar arası aktarma yapma yetkisinin yönetim kuruluna verilmesi,

7) Yeni yönetim kurulu asil ve yedek, yeni denetleme kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi,

8) Dilek ve temenniler,

9) Kapanış.

DİKKAT !

OLAĞAN GENEL KURUL İLANI,

GLUTENSİZ HAYAT DERNEĞİ,

YÖNETİM KURULUNDAN..

Değerli Üyemiz,

Alınan son tedbirler nedeniyle daha önce duyurusunu yapmış olduğumuz Genel Kurul toplantımız ertelenmiştir.

Glutensiz Hayat Derneği’nin Olağan Genel Kurul toplantısı 17.06.2021 tarihinde, İçişleri Bakanlığı’nın  Covid 19 tedbirleri doğrultusunda ( Sivil toplum kuruluşlarının, yüksek risk grubunda bulunan ilimizde , kişi başına 8 m2. alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300’ü geçmemek üzere ) saat 18:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193/1 adresinde ( dernek merkezimizde) aşağıdaki gündemle yapılacaktır.
İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamazsa 2.toplantı 24.06.2021 tarihinde saat 19:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193/1 adresinde ( dernek merkezimizde)ekte ki  gündemle ekseriyete bakılmaksızın yapılacaktır.

Sağlıklı günler dileklerimizle,

Saygılarımızla,

Glutensiz Hayat Derneği Yönetimi

Tel: 0 544 626 18 00

www.glutensizhayatdernegi.org

Gündem:

3) Yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporunun okunması,

4) Raporların ayrı ayrı ibrası,

5) Tahmini bütçenin okunması ve onaylanması,

6) Fasıllar arası aktarma yapma yetkisinin yönetim kuruluna verilmesi,

8) Dilek ve temenniler,

9) Kapanış.

Bir insana yapılacak en büyük kötülük, ona umut verip sonra hiçbir şey olmamış gibi gitmektir. Friends
Çölyak teşhisi alan kişiler KAN BAĞIŞI yapabilir mi ?

Sevgili Çölyaklılar,

Glutensiz Hayat Derneği olarak sağlığımızı ve sosyal hayatımızı ilgilendiren konularda bilgi toplamaya devam ediyoruz.

Çölyaklıların en çok merak ettikleri ve sordukları bir konuya daha cevap aradık.

Çölyaklılar kan bağışında bulunabilir mi?

Sorunun cevabını Türk Kızılayı’dan aldık. Bu önemli ve insani sorumluluk gerektiren konuya verdikleri cevapta da açıkça belirtildiği gibi, çölyaklılar da kan verme şartlarına  diğer sağlık durumları da uygun olduğu takdirde kan verebilir ve hayat kurtarabilirler. Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Sayın Veysel CANER,

Öncelikle kan bağışı konusunda göstermiş olduğunuz ilgi ve duyarlılık için teşekkür ederiz. Türk Kızılayı Güvenli Kan Temini için hem değerli kan bağışçılarının, hem de kan verilerek hayatı kurtarılacak olan hasta insanlar arasında kritik bir sorumluluk taşımaktadır. Türk Kızılayı çalışmalarını T.C. Sağlık Bakanlığının hazırlamış olduğu Ulusal Kan ve Kan Bileşenleri Hazırlama, Kullanım ve Kalite Güvencesi Rehberi kriterlerine göre yapmaktadır. Türk Kızılayı ve Hastanelerde Kan Bağışı ile ilgili tüm işleyiş T.C. Sağlık Bakanlığının hazırlamış olduğu Kan Kanunu, Yönetmeliği ve Rehbere göre gerçekleşmektedir. İlgili rehbere göre bahsetmiş olduğunuz Glüten Enteropatisi (Çölyak) hastalığının kan bağışlamaya engel olduğuna dair bir madde bulunmamaktadır. Bilginize sunar, duyarlılığınız için teşekkür ederiz. Saygılarımızla.

3.236.218.88