Glutensiz Hayat Derneği'nin ertelenen Genel Kurulu 24.06.2021 tarihinde dernek merkezinde yapıldı.
Yeni dönemin üyelerimize, çölyak ve glutensiz hayatı yaşayan herkese hayırlı olmasını diliyoruz.
Dernek organlarımız;
YÖNETİM KURULU LİSTESİ
Yönetim Asil Yönetim Yedek
1-Zehra Tülin Ünal 1-Azize Kongül
2-İlknur Akbulut 2-Fahri Eskioğlu
3-Yonca Okuducu 3-Sinan Akyol
4-Tülay Düztaş 4-Çiğdem Çamlıgüney
5-Şafak Sarıaltun 5-Ahmet Aydın
6-Serpil Çırçır 6-Elçin Çetingöz
7-Gönül Sarıaltun 7-Duygu Akyar
DENETLEME KURULU LİSTESİ
Denetim Kurulu Asıl Denetim Kurulu Yedek
1-Hülya Yavuz 1-Murat Akbaş
2-Fatma Gür 2-Seher Günsevinç
3-Seda Duyul 3-Duygu Altun
OLAĞAN GENEL KURUL İLANI,
GLUTENSİZ HAYAT DERNEĞİ,
YÖNETİM KURULUNDAN.. Değerli Üyemiz, Glutensiz Hayat Derneği’nin Olağan Genel Kurul toplantısı 03.04.2021 tarihinde, İçişleri Bakanlığı’nın Covid 19 tedbirleri doğrultusunda ( Sivil toplum kuruluşlarının, yüksek risk grubunda bulunan ilimizde , kişi başına 8 m2. alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300’ü geçmemek üzere ) saat 16:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193/1 adresinde ( dernek merkezimizde) aşağıdaki gündemle yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamazsa 2.toplantı 10.04.2021 tarihinde saat 16:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193/1 adresinde ( dernek merkezimizde)ekte ki gündemle ekseriyete bakılmaksızın yapılacaktır. Sağlıklı günler dileklerimizle, Saygılarımızla, Glutensiz Hayat Derneği Yönetimi Tel: 0 544 626 18 00 www.glutensizhayatdernegi.org
Gündem:
1) Açılış ve yoklama,
2) Divan başkanı ve heyetinin seçimi, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması,
3) Yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporunun okunması,
4) Raporların ayrı ayrı ibrası,
5) Tahmini bütçenin okunması ve onaylanması,
6) Fasıllar arası aktarma yapma yetkisinin yönetim kuruluna verilmesi,
7) Yeni yönetim kurulu asil ve yedek, yeni denetleme kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi,
8) Dilek ve temenniler,
9) Kapanış.
DİKKAT !
YÖNETİM KURULUNDAN.. Değerli Üyemiz,
Alınan son tedbirler nedeniyle daha önce duyurusunu yapmış olduğumuz Genel Kurul toplantımız ertelenmiştir. Glutensiz Hayat Derneği’nin Olağan Genel Kurul toplantısı 17.06.2021 tarihinde, İçişleri Bakanlığı’nın Covid 19 tedbirleri doğrultusunda ( Sivil toplum kuruluşlarının, yüksek risk grubunda bulunan ilimizde , kişi başına 8 m2. alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300’ü geçmemek üzere ) saat 18:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193/1 adresinde ( dernek merkezimizde) aşağıdaki gündemle yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamazsa 2.toplantı 24.06.2021 tarihinde saat 19:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193/1 adresinde ( dernek merkezimizde)ekte ki gündemle ekseriyete bakılmaksızın yapılacaktır. Sağlıklı günler dileklerimizle, Saygılarımızla, Glutensiz Hayat Derneği Yönetimi Tel: 0 544 626 18 00 www.glutensizhayatdernegi.org
OLAĞAN ÜSTÜ GENEL KURUL İLANI
GLUTENSİZ HAYAT DERNEĞİ
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NDAN
Glutensiz Hayat Derneği’nin Olağanüstü Genel Kurul toplantısı 17.11.2019 tarihinde saat 14:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193 adresinde aşağıdaki gündemle yapılacaktır.
Çoğunluk sağlanamadığı takdirde 2.toplantı 24.11.2019 tarihinde aynı adres aynı saat ve ayn gündem maddeleri görüşülmek üzere ekseriyete bakılmaksızın yapılmasına karar verilmiştir
GÜNDEM
Glutensiz Hayat Derneği’nin Olağanüstü Genel Kurul toplantısı, 17.11.2019 tarihinde saat 14:00 da Yalı mah. Turgut Özal Bulv. Sahil Yolu No:193 adresinde yeterli çoğunluk sağlanamadığı için, 2.toplantı 24.11.2019 tarihinde aynı adres aynı saat ve aynı gündem maddeleri görüşülmek üzere ekseriyete bakılmaksızın yapılacaktır.
Ramazan geldi, oruçla beraber vücut yeni bir düzene girecek. Özel beslenenlerin bu süreçleri yönetmesi biraz daha fazla dikkat gerektirecek. Yanlış glutensiz beslenme, vücut ağırlığı yönetiminde ve şeker hastalığı gibi hastalıkların oluşumunda olumsuz rol oynuyor. Bunun için her glutensiz beslenen kişinin beslenme uzmanı desteği alması gerekiyor.
Ramazan’da glutensiz beslenme önerileri şu şekilde:
1) Glutensiz beslenenler, hamur işlerine yönelim gösterebiliyor. Hamur işleri yağlı ve kızartılmışsa beslenme daha da sağlıksız hale geliyor. Bu alışkanlıkların yerine sağlıklı olanları konulmalıdır.
2) Tatlı ve işlenmiş şekerli ürünlere yönelim olabilir. Bunun yerine evde meyve ve çiğ yağlı tohumlardan (ceviz, fındık, badem vb.) oluşan tatlılar yapılabilir.
3) Sebze tüketimini arttırmak gerekiyor. Mısır, patates gibi aşırı nişastalı yiyecekler yerine sebzeler, özellikle çiğ olanların konulması sağlık açısından oldukça önemlidir. Ben danışanlarıma günde 500 gram kadar sebze tüketimini öneriyorum.
4) İftarda birden yemek yiyip mideye yük yapmak yerine iftar yemeği ikiye bölünmelidir.
5) Sahur vaktinde kızartma, hamur işleri, işlenmiş şekerli ürünlerden uzak durulmalıdır. Sebze, kinoa, kurubakliyatlara ağırlık verilmelidir. Bu şekilde tokluk durumu sağlanmış ve sağlıklı bir sahur öğünü oluşturulmuş olacaktır.
6) Sahur ve iftar arasında olabildiği kadar fazla su içilmelidir. Su birden içilmemelidir.
7) Meyve tüketimini akşam saatlerinde önermiyorum ancak Ramazan’da hareketli saatlerde oruç tutulduğundan akşam özellikle meyve yenilmelidir.
8) Son olarak öğünler tabak modeliyle planlanabilir. Tabak dörde bölünür, yarısına sebzeler (yarısı pişmiş, yarısı çiğ), çeyreğine kurubakliyatlar, kalanına da pirinç, kinoa gibi seçenekler ve yağlı tohumlar(çiğ ceviz, fındık, badem vb.) konulabilir.